Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Криму надходження туристичного збору до місцевих бюджетів склали 3,7 млн. грн.

опубліковано 10 серпня 2012 о 15:29

Про це повідомив заступник голови ДПС в АРК Сергій Крюков  під час засідання « круглого столу», яке відбулося 03 серпня 2012г. в Державній податковій службі АРК. Участь у засіданні взяли  понад 100 податкових агентів, що стягують туристичний збір в регіоні, і представники органів місцевого самоврядування. На порядку денному головними були  проблемні питання стягнення туристичного збору в період проведення курортного сезона- 2012г.

 Як відомо, одним з реальних джерел наповнення місцевих бюджетів в період курортного сезону є туристичний збір. А збільшення надходжень залежить, перш за все, від налагодженої взаємодії органів місцевого самоврядування, органів державної податкової служби і інших служб.

За словами Сергія Крюкова, « на 01 серпня п.р.  надходження туристичного збору до місцевих  бюджетів  склали 3,7 млн. грн., що більше на 162,7 тыс.грн. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільші надходження в курортних містах: Ялті, Алушті, Євпаторії і Феодосії».

   На даний  період часу усіма місцевими радами за наявності  потенційних платників ухвалені рішення про стягнення  туристичного збору. Всього ухвалено 92 рішення, з яких 35- діють з 2012г. По наданих до податкових органів рішеннях місцевими радами визначено податковими агентами по туристичному збору 767 юридичних осіб і 876 СГ- фізичних осіб.